16
100216

Son yarım saatte Astenosfer ve yerkabuğu benzetimini kapsayarak yapılan bir dizi kucuk denemede başarı sağlandı. Doğu Anadolu Fayı ve Ege Grabenleri büyük olçüde oluşturuldu. Ancak kontrollu döndürme mekanizması için makinacılarla yarın sabah görüşmemiz gerekiyor. Bu rejimi içeren gelecek deneyleri bu sistemin uzerine kuracagız.

29 numaralı deney tamamlandı. Afrikayı işin içine katmadan olmayacak gibi. Ya da biryerlerden denizanası bulmamız gerekiyor. 30 Numaralı denemede aynı ekanizmayı malzemeyi biraz değiştirerek deneyeceğiz. (Bugün açlıktan da öldük, ekip kusura bakmasın)

4 Numaralı yarışmayı Kadri Yıldırım adli arkadaşımız kazanmıştır. Kendisi, kucuk bir göçen tünel modeline sahip oldu Yapım yılı 1990 lar. Malzeme 4 Levent Metro inşaatındaki bir fay kili. Kadri'yi tebrik ediyorum.

Aşağıda ilgili cevabı ekliyorum. Yarışma No 5 icin cevaplar gelmeye basladı ancak kesinlesmedi.

Yarışma No 6: Cep telefonunuzun fotografını cekiniz. Ekranının sınırlarını çizdiriniz. Ekranın alanını hesaplattırınız. Hepsi Matlab ile. Hediye: İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yerbilimleri Dergisi 2006 Cilt 19 Sayı 2. Kapağı açılmamış.  Cevaplarınızı (foto vekodları) iletişim adresine gonderiniz. Başarılar.

foto.jpg - 108.00 Kb

clear all,clc,close all